ÜYE GİRİŞİ ÜYE OLMAK İÇİN ALTTAKİ LİNK İ TIKLA

BALYA

BALIKESİR İLİ BALYA İLÇESİ
BALYA İLÇE TANITIM
balya
balıkesir balya
balya balıkesir
balya resimler
balya fotoğraflar
balya manzaralar
balya görüntüler
balya haber
balya harita
balya spor
balya video
balya ulaşım
balya iklim
balya turizm
balya otel
balya yurt
balya pansiyon
balya konaklama
balya konut
balya emlak
balya daire
balya arsa
balya toki
balya lojman
balya kiralık
balya satılık
balya sağlık
balya hastahanesi
balya devlet hastahanesi
balya kaymakamlık
balya belediye
balya nüfus
balya emniyet
balya meb
balya eğitim
balya okul
balya kurs
balya lisesi
balya ekonomi
balya sanayi
balya ticaret
balya tarım
balya hayvancılık
balya derb
nek
balya yemekleri
balya dağları
balya akarsuları
balya göletleri
balya tarihi eserleri
balya doğa
balya gezi
balya tatil
balya kültür
balya sanat
balya
Balya Merkezi ve çevresindeki madenlerin tarihi olmuştur. Tarihin ilk dönemlerinden bu yana, çinko ve kurşun olmak üzere, manganez ve linyit madenlerinin işletildiği, bu nedenle Balya’nın sürekli bir yerleşim yeri olarak kullanıldığı bilinmektedir.Balya, 1317 yılından önce “Kocagümüş Köyü” adıyla anılmakta ve Balıkesir (Karesi) Sancağına bağlı “Alidemirci Bucağı”nın bir köyü idi. 1310 yılında Kocagümüş Köyü çevresindeki kurşun madenlerinin imtiyazı alınmıştır.
Madenlerin işletilmesi için yurdun çeşitli yerlerinden gelen işçilerin nüfus yoğunluğunu ve hane sayısını arttırması üzerine, Alidemirci Köyü’nde bulunan Bucak Teşkilatının nakli gerçekleştirilmiştir.Balya madenlerinin işletilmesi Osmanlı İmparatorluğu zamanında da sürdürülmüş ve Osmanlılar döneminde Kadılık olan Balya’nın adının, 1650 yıllarında burada Kadılık yaptığı rivayet edilen
 “BALİ BEY”den geldiği de ileri sürülmekte ise de bu görüşün tarihi bir temeli yoktur. Balya sözcüğü muhtemelen Yunanca Palaia ("eski") tabirinden Türkçeye uyarlanmıştır.Romalılar döneminde de kurşun madenlerinin işletildiği ve adının “Ergastêrion” (maden işliği) olduğu bilinen Balya 1910 yılında ilçe kuruluşuna sahip olmuştur. İlçe; 1920 yılında Yunan işgaline uğramıştır. Balya halkı, Yunan işgalinden kurtulmak için Yunan askerleri ile savaşırken aynı zamanda, kuzeyde Anzavur Ahmet Çetesi, batıda Gavur İmamla savaşmak zorunda kalmıştır.